Hils på vår nye dirigent

Eduardo Villamizar begynte å dirigere Lommedalskoret i januar 2024. Han er fra Venezuela og bringer blant annet entusiasme og rytme til koret. Eduardo har en bachelor i kordirigering fra Venezuela i tillegg til en bachelor i kordirigering og klassisk piano fra Norges musikkhøgskole (NMH). En musikkfaglig kompetanse som bidrar til mestring og entusiasme i koret.

Eduardo er tilknyttet Dirigentkollektivet, et pilotprogram for unge dirigenter i regi av Dirigentløftet. Han er også tildelt en mentorordning fra Norsk Tonekunstnersamfund.

For tiden dirigerer Eduardo Lommedalskoret og to andre kor, samtidig som han selv synger i bassrekken i Oslo Domkor.

Vi gleder oss over å ha fått en svært kompetent pianist i tillegg til dirigent og vi lar oss imponere og inspirere av Eduardos pianospill og dirigering på hver eneste øvelse.

«Dirigentkollektivet er for unge dirigenter i etableringsfasen med en sterk kunstnerisk stemme og ambisjon om å bidra til norsk musikkliv. Kollektivet består av både kor-, korps-, orkester- og operadirigenter for gjensidig erfaringsoverføring.»

Mentorer: Marit Tøndel Bodsberg Weyde, Vivianne Sydnes, Andreas Hanson og Bjørn Sagstad.