Bilder fra gamle dager

Koret, pyntet i finstas og med obligatoriske sangerluer på. 

Sangerluene ble laget under krigen og medlemmene måtte selv betale det silken. Blant annet måtte alle bidra med to egg!

Fanen ble også laget under krigen, den var av lyseblått stoff med malt motiv fra  Lommedalen. Bokstavene er malt i gull.  Bildet er fra den kvelden fanen ble avduket.
Fanen var med alle steder koret opptrådte og på alle fester,  – den brukt og pakket opp og ned så mange ganger at den til slutt var utslitt! Korets nåværende fane er også lyseblå, men er nå brodert av et av korets tidligere medlemmer.

Hildur var medlem av koret i mange år og var også æresmedlem i koret.

Hildur Bjerke var medlem av koret
i mange år og var også æresmedlem i koret. Det er hun som har tegnet Lyren, korets emblem.
I alle år etter at hun sluttet som sanger deltok hun på korets juleavslutninger.
Hildur var ivrig med porselensmaling og bidro med mang en premie til lotteriets premiebord.

I korets første år holdt de mange fester, med medlemmer, familie og venner. Også bygdas musikkorps var tilstede. Juletrefester ble arrangert for medlemmenes barn hvert år. I 1945 ble det også arrangert fotballkamp, og koret stilte med damelag .


Før kampen ble sparket i gang ble det, som seg hør og bør,  tatt lagbilde.

Aldri før eller siden har vi sett kordamene i undertøyet, men den dagen var det undertøyet som fungerte som spillerdrakter. Både dommer og spillere fulgte nøye med på hva som skjedde på banen, og fra “buret” hadde målvakt Mary Grorud god oversikt, tekkelig antrukket i kjole.

 

Sangerstevner var alltid populært, og både sangerluer og fane var obligatorisk

Koret har hatt flere forskjellige korantrekk. I 1974 sang koret under 17. mai feiringen i kommunen. Damene stilte i hvite drakter mes herrene er ulastelig antrukket i mørk dress.

I mange år sang koret på 17 mai arrangementet som ble avholdt enten i Lommedalen eller i Sandvika. Hvite sangerluer var obligatorisk

En annen periode var antrekket var blått, og da også herrenes dresser

Koret har gjennom årene hatt antrekk i ulike farger, her det blå. Bildet er tatt på Solhaug

“Hjemmesitterforeningen” var i mange år et begrep i koret. Medlemmene her var ektefellene til de damene som sang i koret. På korets fester fikk Hjemmesitterforeningen sin stund i rampelyset. Med stor innlevelse fremførte de sine numre og høstet stormende jubel. På fester var det tradisjon at ektefellene til kormedlemmene, de som

Et annet av

Damene i koret i full drill som

Også jentene i koret opptrådte også med sine spesialnumre. Lommedillene, medself-made t-shirts og korte skjørt fremførte sin drill av rang

zp8497586rq